Spinaziesalade met gegratineerde geitenkaas

54 20 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 4 Crottins de Chavignol
  • 500 g spinazieblaadjes
  • 4 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 4 plakjes brood
  • 1 plak serrano-ham
  • 1 eetlepel gehakte bieslook (of peterselie)
  • 100 g pijnboompitten
  • 1 eetlepel notenolie
  • 1 eetlepel sherryazijn
  • Zout
  • 2 eetlepel(s) Bertolli extra Vergine
  • peper
  • Solo Frituur olie
  1. Maak de vinaigrette door de oliesoorten en de azijn te mengen.
  2. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  3. Spoel de spinazie grondig af.
  4. Droog ze in een doek (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en vermeng met de vinaigrette.
  5. Verdeel de spinazie over 4 borden.
  6. Laat de plak ham even bruin worden in de oven en snij hem in driehoekjes.
  7. Rooster de boterhammen licht.
  8. Haal de geitenkaas even door de bloem en het paneermeel en bak ze snel in heet frituurvet.
  9. Leg ze op de stukjes brood.
  10. Verdeel de toastjes en de driehoekjes ham over de salade en bestrooi alles met gehakte pijnboompitten, bieslook en versgemalen peper.
  11. Bak de apart gehouden spinazieblaadjes krokant in hete frituurolie en verdeel deze chips over de borden.
Solo
Meer inspiratie

SaladeHoofdgerecht