Spinaziesalade met avocado en knapperige bacon

14 15 5 5
Aantal personen:
  • 4 plakken dun ontbijtspek
  • 200 gr verse spinazie
  • 4 hele tomaten in partjes gesneden
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 kleine advocado geschild en ontpit
  • 4 eetlepels parmezaan
  • 1 bosje basilicum vers
  • 1 koffielepel mosterd
  • 2 koffielepels olijfolie
  • 1/2 koffielepel citroensap
  1. Bak het ontbijtspek knapperig in een pan zonder olie of boter.
  2. Doe ondertussen de spinazie, de avocado, de ui en de tomaten in een schaal. Maak de dressing aan met de mosterd, olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Giet vervolgens over de salade en roer goed door elkaar.
  3. garneer met parmezaan en basilicum. Serveer.
veronneke