Spinaziesalade met avocado en chilikip

19 20 Gemiddelde moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 4 kipfilets
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 3 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 350 g spinazie
  • 4 romatomaten
  • 1.5 dl yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • zout en versgemalen peper
  • 1 grote of 2 kleine rijpe avocado’s
  • 2 el citroensap
  1. Wrijf de kipfilets in met chilipoeder en komijn. Was de spinazie en verwijder eventueel de steeltjes. Snijd de romatomaten in partjes.
  2. Verhit de vloeibare margarine in de koekenpan en bak hierin de kip in 12 à 15 minuten gaar en goudbruin.
  3. Meng ondertussen de yoghurt met de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en roer goed door. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  4. Halveer de avocado(s), haal de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in plakken en besprenkel ze met citroensap om verkleuren tegen te gaan.
  5. Laat de gare kipfilets even uitdampen en snijd ze dan schuin in plakken. Meng de spinazie met de yoghurtdressing. Verdeel hierover de kip, avocado en partjes tomaat.
Solo
Meer inspiratie

SaladeHoofdgerecht