Spinazie-wortelcake

6 80 3 5
Aantal personen:
  • 200 gr boter op kamertemperatuur + extra voor invetten
  • 4 eieren
  • 250 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr oude geraspte kaas
  • 400 gr winterpeen
  • 250 gr bladspinazie
  1. - verwarm de oven voor op 175°C
  2. - klop met een mixer de eieren met de boter, voeg het zelfrijzend bakmeel to en mix door
  3. - roer de kaas erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe
  4. - verdeel het beslag in 2 gelijke helften
  5. - schil en rasp de winterpeen, meng dit met de ene helft van het beslag
  6. - druk het vocht uit de spinazie en meng dit met de andere helft van het beslag
  7. - schep het wortelmengsel in de bakvormen schep het spinaziemengsel erop
  8. - bak de cake 1 uur in de oven en laat daarna even afkoelen
  9. - haal de cake uit de vorm, snijd in plakken en serveer direct
  10. Met een stukje kipfilet of vis heb je een complete maaltijd.
Lydievr