Spinazie Tagliatelle met Champignons [Recept uit het kookboek : Eenpansgerechten]

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetl. walnootolie
  • 1 bundel bosuitjes, in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook, in dunne schijfjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 500 g groene en witte tagliatelle
  • 250 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 150 g zachte roomkaas met knoflook & kruiden
  • 4 eetl. room
  • 100 g ongezouten pistachenoten, fijngehakt
  1. Verhit de olie in een grote koekenpan.
  2. voeg de bosuitjes en knoflook toe en bak 1 minuut to ze iets zacht zijn.
  3. Voeg de champignons toe en roer goed door. Bak afgedekt 5 minuten op laag
  4. vuur tot alles zacht is maar niet bruin.
  5. Breng intussen een pan met licht gezouten water aan de kook.
  6. Voeg de tagliatelle toe, breng weer aan de kook en kook de pasta beetgaar.
  7. afgieten en terugdoen in de pan.
  8. 4 Doe de spinazie in de koekenpan en verwarm 1-2 minuten door.
  9. Voeg de kaas toe en verhit tot deze enigszins gesmolten is.
  10. Roer de room erdoor en verwarm het mengsel, maar laat het niet aan de kook komen.
  11. 5 Giet de saus over de pasta, breng op smaak met zout en peper en vermeng goed.
  12. Verwarm al roerend nog 2-3 minuten.
  13. Doe de pasta over in een voorverwarmende schaal en bestrooi met pistachenoten en basilicum.
  14. Dien meteen op.
  15. Je kan het met focaccia, ciabatta of ander Italiaans brood serveren.
2 Delicious