Spinazie-ovenschotel met ragout en aardappel

1 60 0 5
Aantal personen:
  • 450 gram diepvriesspinazie (fijngehakt)
  • 45 gram boter
  • 1 beschuit
  • zout
  • citroensap
  • 750 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 300 ml ragout (vlees, kip of vis)
  • 100 gram ham of garnalen
  • paneermeel
  1. De spinazie met de boter op een getemperde warmtebron laten ontdooien.
  2. De spinazie vermengen met de fijngemaakte beschuit, zout en citroensap naar smaak.
  3. De aardappelen in plakjes snijden.
  4. De ragout met de kleingesneden ham of de garnalen vermengen.
  5. In een beboterde vuurvaste schaal laag om laag de spinazie, aardappelplakjes en ragout doen.
  6. De bovenkant gladstrijken, bedekken met een dun laagje paneermeel en kleine stukjes boter.
  7. De schotel in een zeer hete oven (240oC) plaatsen met overwegend bovenwarmte.
  8. Een bruin korstje erop laten komen of de afgekoelde schotel opwarmen (±200oC en ±40 min.)
hmvv