Spinazie ovenschotel een heerlijk alledaags gerecht.

15 30 0 5
Aantal personen:
  • 450 gr diepvriesspinazie
  • 450 gr voorgekookte aardappelschijfjes
  • 100 gr magere spekreepjes
  • 1 dikke ui
  • 3 teen knoflook
  • 2 dl kookroom
  • 3 eieren
  • 2 gekookte eieren
  • 100 gr geraspte jonge kaas
  • 1 scheutje olijfolie en pezo naar smaak
  1. Ingrediƫnten voor 4 personen
  2. Snij de ui in halve ringen, bereidt de spinazie zoals aangegeven op het pak en laat deze goed uitlekken in een vergiet of zeef.
  3. Bereidingswijze
  4. Verwarm de oven op 225 graden. Kook 2 eieren in 8 minuten hard. Bak intussen de spekjes in een koekepan zonder boter, wanneer de spekjes beginnen te bruinen dan de uien en de knoflook erbij doen. Laten bakken totdat de uien glazig worden. De ovenschaal invetten met het scheutje olijfolie . Aardappelschijfjes erin leggen. Het spekmengsel er over heen verspreiden. Dan de spinazie erover verdelen. Klop de 3 eieren los met de room en voeg peper en zout naar smaak toe. Giet dit over de ovenschotel, leg de in plakjes gesneden gekookte eieren erop en bestrooi de schotel met de geraspte kaas. Plaats de schotel 30 minuten in de oven totdat de bovenkant begint te kleuren.
  5. Serveertips
  6. Eventueel serveren met een lekker gebraden varkenslapje of gehaktbal. Deze schotel is ook makkelijk te maken met andere groenten zoals prei ( wel goed laten uitlekken)en broccoli.
Love to Cook