Spinazie-garnalenbisque

19 80 0 5
Aantal personen:
  • 500 g grote garnalen
  • 1 wortel
  • 5 cl cognac
  • 1 kruidenboeket
  • 80 g Solo
  • 1 dl light room
  • 1 eetlepel berurre magnié
  • Peper en zout
  • cayennepeper
  • 400 g spinazie
  • 1 ui
  • 1 tak selder
  • 1 stengel prei
  • 1.5 l visfumet
  • 3 tomaten
  • 2 teentjes look
  • 60 g rijstbloem
  1. Maak de groenten schoon en snij ze in blokjes.
  2. Pel de garnalen en hou het vlees apart.
  3. Doe wat Solo in een grote pan en fruit daarin de karkassen en de koppen van de garnalen.
  4. Bak ze 4 minuten op een hevig vuur en voeg dan de groenten toe.
  5. Schil de knoflook en doe die erbij, voeg de spinazie toe en laat alles nog 3 minuten stoven.
  6. Giet de cognac in de pan en flambeer die.
  7. Doe dan de in stukken gesneden tomaten erbij, het rijstmeel, de visfumet en het kruidenboeket, en voeg peper, zout en cayennepeper naar smaak toe.
  8. Zet een deksel op de pan en laat alles 30 minuten stoven op een zacht vuurtje.
  9. Doe de inhoud van de pan door een fijne zeef en druk goed uit.
  10. Spoel de pan uit en doe de vloeistof weer in de pan.
  11. Roer snel de beurre maniƩ ( 1 eetlepel Solo en 1 eetlepel bloem) door de soep, breng die aan de kook en laat ze nog 10 minuten verder koken.
  12. Roer er dan de light room door.
  13. Snij het garnalenvlees in stukjes en bak snel in de rest van de Solo.
  14. Verdeel de soep over de borden en strooi de garnalen erover.
Solo
Meer inspiratie

SoepVoorgerecht