Spikkeltjescake met maanzaad

1 85 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr zachte boter
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 210 gr gezeefde zelfrijzende bloem
  • 50 gr maanzaad
  • een mespuntje zout
  • klein glaasje rum of wat druppels rumaroma
  • 1 pakje bakpoeder (ev. nog extra toevoegen)
  1. - Vet een cakevorm van ongeveer 24 cm lengte in en bestrooi deze met bloem.
  2. - Roer de boter en de suiker tot een zachte, lichtgele, romige massa.
  3. - Voeg één voor één de eieren toe. Wacht steeds met het volgende ei tot het eerdere goed opgenomen is.
  4. - Roer de bloem en het zout erdoor.
  5. - Roer het maanzaad door het deeg en dan de rum of het rumaroma.
  6. - Zet de cakevorm in het midden van een koude oven.
  7. - Bak de cake op een temperatuur van 170°C gedurende 70 min.
  8. - Probeer met een breinaald of satéprikker of die er schoon uitkomt.
  9. - Laat de cake afkoelen en smullen maar.
  10. (www.smulweb.nl)
vaya