Spiesjes van scampi en spek

8 30 0 5
Aantal personen:
  • 150 gr spek (dunne sneetjes)
  • 24 stuks scampi (zonder kop en gepeld)
  • peper
  • 1 el olijfolie
  • 2 citroenen (in vieren)
  • tzatziki
  1. Snijd het spek in dunne repen die ruim om de scampi gewikkeld worden.
  2. Leg de omwikkelde scampi op een snijplank en steek een prikker door het dikste gedeelte van de staart, zodat het spek goed blijft zitten.Bestrooi met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  3. Grill (in grill pan)of rooster het spiesje tot het spek krokant is, of leg ze op een ingevet rooster in een hete oven van 220 .
  4. Knijp de citroen partjes boven de spiesjes uit en serveer meteen met een beetje tzatziki.Lekker met ciabatta en een slaatje of rijst.
  5. Smakelijk!
Veerle Verbrug