Spiesjes van fazant met zwarte pens en appelrozijncompote

85 35 4 5
Aantal personen:
  • Voor de compote:
  • 1 ui
  • 400 g Elstar appelen
  • 150 g rozijnen
  • 5 el rode wijn
  • 3 el appelazijn met honing
  • 1 -2 el bruine suiker
  • Voor de spiesjes:
  • Solo
  • 400 g fazant
  • 2 zwarte pensen
  • enkele blaadjes savooikool of Romeinse sla
  • Voor de girolles:
  • Solo
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g girolles
  • enkele blaadjes savooikool of Romeinse sla
  • versgemalen peper
  • zeezout
  1. Maak de compote: Pel de ui en snipper hem fijn. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe alle ingrediƫnten voor de compote samen in een pot met zware bodem, roer goed en laat alles op een zacht vuur inkoken.
  2. Maak de spiesjes: Verdeel de savooi of sla in blaadjes en was zorgvuldig, dep droog. Sla de fazantfilets plat tussen 2 vellen keukenfolie en snijd ze in reepjes. Kruid met peper en zout en leg er een blaadje savooi of sla op. Rol de reepjes strak op. Snijd de pensen in schijfjes en rijg afwisselend met de fazantrolletjes aan een spies. Verhit een klontje Solo in een antikleefpan en bak de spiesjes 5 minuten op elke zijde. Houd warm.
  3. Maak de girolles: Maak de girolles schoon. Snijd de savooi of sla in fijne reepjes. Pel de knoflook en snipper hem fijn. Verwarm een eetlepel Solo in een koekenpan en voeg de girolles, de knoflook en de savooi- of slablaadjes toe. Bak al omscheppend, tot de girolles mooi bruin zijn. Kruid met versgemalen peper en zeezout.
Solo
Meer inspiratie

BelgischWildHoofdgerecht