Spiesje van sint-jakobsvruchten en pesto

94 35 Lage moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 2 courgettes
  • 2 dikke wortelen
  • 1 pakje sluimererwten
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 100 g pijnboompitten
  • 100 g parmezaan
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 12 sint-jakobsnoten
  • 400 g verse pasta
  • rucola
  • peper en zout
  • 2 eetlepels Solo
  1. Snijd de courgettes, wortelen en sluimererwten met behulp van een dunschiller in fijne lange reepjes. Kook ze beetgaar.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Dompel de tomaten enkele tellen in kokend water en laat ze ‘schrikken’ in koud water (= emonderen).
  4. Pel de tomaten, snijd ze in vier en verwijder de pitjes; snijd ze vervolgens in blokjes.
  5. Stoof de tomaten samen met de gesnipperde sjalotten aan. Voeg naar eigen smaak geperste knoflook toe en laat zacht sudderen. Kruid met peper en zout.
  6. Mix de basilicum met de geraspte parmezaan, de pijnboompitten en de olie tot een geurige pesto.
  7. Kook de pasta beetgaar, giet hem af en lepel er een beetje olie over. Meng met de groetenreepjes.
  8. Dep de sint-jakobsvruchten goed droog en rijg ze op spiesjes.
  9. Kruid ze met peper en zout en bak ze kort in hete Solo.
  10. Leg een flinke schep pasta in het midden van het bord en schik op ieder een spiesje.
  11. Lepel de pesto en de tomaten rond de pasta en werk af met rucola.

Solo