Spieringkotelet met oesterzwammen en peperroomsaus

8 45 0 5
Aantal personen:
  1. Ingrediƫnten:
  2. 4 spieringkoteletten
  3. 80 gr bakboter
  4. 6 eetlepels cognac of whisky
  5. 2,5 dl room
  6. 600 gr oesterzwammen
  7. peper (grofgemalen) en zout
  8. Bereiding:
  9. Schroei de spieringkoteletten dicht in de goed verhitte boter. Kruid ze met peper en zout en laat ze verder bakken. Flambeer ze met cognac of whisky, neem ze vervolgens uit de pan en hou ze warm. Blus de jus in de braadpan met de room en laat het indikken op een hoog vuur. Bak intussen de oesterzwammen op met een klontje boter. Schik de spieringkoteletten en de oesterzwammen op warme borden en overgiet het geheel met de saus. Serveer met gebakken aardappelen, spekjes en peterselie.
Theoke_1