Spieringkotelet met graanmosterd

5 40 3 5
Aantal personen:
  • 4 spieringkoteletten
  • 1 dl droge witte wijn
  • 3 el graanmosterd
  • 1 dl room
  • solo, bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  1. Kruid de koteletten met pezo.
  2. Smelt op een hoog vuur 2 el solo in een braadpan, als de boter niet meer schuimt, vuur lager zetten en de koteletten aan beide zijden bruin en gaar bakken, eventueel om vetverbranding te voorkomen, 1 el solo toevoegen.
  3. Haal de koteletten uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Verwijder 3/4de van het bakvet uit de pan, deglaceer de pan met de wijn, schraap de aanbaksels los en laat even inkoken.
  5. Voeg er de room en de mosterd aan toe, roer goed en laat even koken, breng op smaak met pezo.
  6. Leg de koteletten met het vrijgekomen vocht terug in de pan.
  7. Dien op met gebakken aardappelen en gebakken broccoli
Victor S.