spiering met appel uiensaus

4 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 spieringen of basse-cote
  • 75 gr boter
  • 3 uienen grof gesneden
  • 1 flesje donker bier
  • 250 ml vleesbouillon
  • 2 appels
  • 2 el bruine suiker
  • maizena of expressmaizena
  1. Bestrooi het vlees met z&p , verhit de helft van de boter en bak de spieringen rondom goudbruin. Voeg de uien toe en bak ze 3 minuten mee. Giet het bier en de bouillon erbij en laat 25 minuten stoven met deksel. Boor de klokhuizen uit de appels en snijd ze in plakken . Meng de suiker en nootmuskaat en bestrooi de appelplakken ermee , verhit de rest van de boter en bak lichtbruin. Schep het vlees uit de pan , bind het stoofvocht. Serveer het vlees met saus erop ,appelschijven ernaast en een lekkere andijviestoemp
Spruitje