Spiegelei met gebakken aardappelen en worst

9 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 800 gr vastkokende aardappelen
  • 8 kleine worsten
  • 3 sjalotjes
  • 2 rode paprika's
  • olijfolie
  • 2 el vers gesnipperde peterselie
  • peper&zout (pezo)
  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  2. Pel de sjalotjes en snij ze overlangs in vier.
  3. Spoel de paprika's, snij in vier en verwijder zaadjes en zaadlijsten, snij verder in blokjes.
  4. Verhit in een grote pan 3 el olijfolie en bak de aardappelblokjes al roerend op een matig vuur.
  5. Voeg na enkele minuten de paprikablokjes en de sjalotten toe.
  6. Bak verder tot de aardappelen bijna gaar zijn.
  7. Snij de worsten in stukjes van 2 cm en bak deze 5 minuten mee.
  8. Kruid met pezo en bestrooi met de peterselie.
  9. Bak in een andere pan de 4 spiegeleieren in een scheut olijfolie, kruiden met pezo.
  10. Verdeel de aardappelen/worsten over vier warme borden, leg daar bovenop een spiegelei.
  11. Tip: U kunt de paprika's ook eerst schillen met een dunschiller, want de schil is voor sommigen moeilijk verteerbaar.
Victor S.