sperziebonen en tomatenpasta

4 20 1 5
Aantal personen:
  • 500 gr Sperziebonen
  • 440 gr tomaten (uit blik)
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl suiker
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el verse basilicum (gehakt)
  • 550 gr pasta
  1. Kook de pasta beetgaar;
  2. Haal de bonen af en snijd ze doormidden. Kook ze 3 minuten, giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan om de kleur op te frissen. Zet ze apart. Hak de tomaten en bewaar het sap.
  3. Verhit de olie in een pan. Fruit ui en knoflook hierin al roerend tot de ui bruin wordt. Strooi de suiker over de ui en bak tot die karameliseert. Voeg azijn toe; kook 1 minuut. Voeg tomaat en sap toe, basilicum, olijven en peper. Laat het mengsel zonder deksel 5 minuten pruttelen.
  4. Voeg de boontjes toe en laat ze doorwarmen. Garneer met basilicum en serveer.
Mkestie