speltpasta met verse tomatensaus

0 70 0 5
Aantal personen:
  • 400 gram speltspaghetti
  • 1 kg tomaat
  • 2 aubergines
  • 25 gram rucola
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 125 gram mozzarella
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 6 gegrilde paprika's
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  1. Voorbereiding (30 min.) - Snij de gegrilde paprika's in stukken. - Snij de aubergines in de lengte in 2 en snij daarna in halvemaantjes. - Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze eerst 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij in Verwijder de pitjes en snij daarna in grove stukken. - Snipper de ui en het knofl ook fijn. - Snij de mozzarella in kleine stukken. Bereiding (± 40 min.) 1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig. Voeg de stukken tomaat toe, kruid met peper en zout en laat 30 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. 2 Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. 3 Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en stoof de aubergineblokjes 6 min. Kruid met peper en zout. Voeg de aubergineblokjes en de stukken gegrilde paprika toe aan de tomatensaus. Afwerking Verdeel de pasta over de borden en giet er de saus over. Werk af met de rucola, de stukjes mozzarella en de geroosterde pijnboompitten.
NelekeP