spekworstjes met puree

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 8 kleine braadworsten
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 kg aardappelen
  • 3 in ringen uien
  • 50 ml witte wijn
  • 150 ml runderbouillon
  • suiker
  • boter
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper&zout
  1. Schil de aardappelen. Kook ze gaar en pureer ze met wat boter en een scheutje melk. Kruid ze met verse peper en zout en nootmuskaat.
  2. Omwikkel de worsten met het spek (prik eventueel vast met een houten tandenstoker ) en bak rondom goudbruin in wat boter op een matig vuur. Neem ze uit de pan en hou warm.
  3. Stoof in dezelfde pan de uien op laag vuur. Strooi er 1 koffielepel suiker over en laat wat karamelliseren. Blus met de wijn en bouillon en laat even inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Serveer de spekworstjes met de uien en de puree.
patricia127