Speenvarken met wortelkroketjes en mosterd-augurksaus

682 40 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 600 g speenvarkenfilets

Voor de wortelkroketjes:

  • 300 g wortelen
  • 500 g pureeaardappelen
  • 2 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • bloem
  • paneermeel
  • peper en zout
  • Solo Frituurvet

Voor de mosterd-augurksaus:

  • Solo
  • 40 g augurken
  • 1 kleine ui
  • 3 eetlepels fijne mosterd
  • 4 dl vleesjus
  • 200 ml light room
  • 1 takje tijm
  • 2 takjes dragon
  1. Wortelkroketjes. Schil de wortelen en de aardappelen, snijd ze in grote gelijke stukken en kook ze gaar in kokend gezouten water. Giet af en laat alles goed uitdrogen op een zacht vuur. Plet de aardappelen en de wortelen en meng er de eierdooiers onder, breng op smaak met peper en zout en laat alles goed koud worden.
  2. Vorm balletjes van de puree en paneer ze achtereenvolgens in bloem, losgeklopt eiwit en paneermeel. Leg ze op een bord.
  3. Mosterd-augurksaus. Snipper de ui fijn en stoof licht glazig in wat Solo, voeg er de vleesjus, de tijm en de dragon bij en laat zachtjes inkoken, voeg er vervolgens de mosterd en de light room aan toe en laat inkoken tot sausdikte. Snijd de augurkjes in kleine plakjes en voeg ze bij de saus, breng op smaak met peper en zout.
  4. Kleur de speenvarkenfilets en gaar ze verder in een oven op 180°C, ze mogen lichtroze zijn. Laat ze nog even rusten onder aluminiumfolie wanneer ze uit de oven komen.
  5. Frituur intussen de wortelkroketjes in een friteuse op 180°C in Solo Frituurvet.
  6. Snijd de speenvarkenfilets in plakjes en verdeel over de borden, schik er de kroketjes bij en omring met de mosterd-augurksaus.
Solo