Speenvarken met rijst

52 45 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:

Speenvarken

  • 4 mignonettes speenvarken

Marinade

  • 250 ml kokosmelk (1 blikje)
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 1 stukje verse gember
  • 2 citroenen
  • 2 limoenen
  • enkele korianderzaadjes

Rijst

  • 200 g langkorrelrijst
  • 6 eetlepels witte rum Havanaclub
  • 100 g rozijnen
  • 80 g cashewnoten
  • 1 theelepel Massalakruidenmengeling

Groenten

  • 1 pakje Thaise aspergepunten
  • 1 pakje babymaïs
  • 1 pak filodeeg
  • 1 pak sluimererwten
  • 100 g shii-take

Exotisch fruit

  • 1 verse mango ('recht van het vliegtuig')
  1. Marinade
  2. Maak een marinade van de kokosmelk, de vloeibare rietsuiker, wat geraspte gember, het geplette citroengras, het sap van 2 limoenen en de korianderzaadjes. Meng goed en laat het vlees hierin een uurtje marineren.
  3. Rijst
  4. Neem een ruime pan met water en kook de rijst hierin beetgaar. Laat afkoelen. Giet de rum in een schaaltje en doe er de rozijnen bij, tot de rozijnen alle vocht hebben opgenomen. Hou enkele rozijnen apart als decoratie.
  5. Hak de cashewnoten fijn. Bak ze even in een koekenpan tot ze mooi bruin zijn.
  6. Meng de rijst met de cashewnoten, rozijnen en Massalakruidenmengeling en bak de rijst even op in een koekenpan.
  7. Groenten
  8. Bak of wok de fijne aspergepunten, samen met de in stukjes gesneden sluimererwten, de babymaïs en een beetje shi-take beetgaar in een pan. Hou warm.
  9. Neem een blad filodeeg. Leg de groenten erin en rol er een mooie loempia van. Leg op de vuurvast schaaltje en bak in de oven, op 180°C, af tot de loempia goudbruin is.
  10. Exotisch fruit
  11. Maak een mango schoon en mix het vruchtvlees in een blender.
  12. Speenvarken
  13. Haal het vlees uit de marinade, dep even droog en bak op de barbecue. Zeef de marinade en laat even inkoken.
Solo
Meer inspiratie

AardappelHoofdgerechtZomer