Speculoostaart met appel

1 0 0 5
Aantal personen:
  • 1 rol bladerdeeg
  • 320 gr speculoos
  • 4 dl room
  • 2 appels
  • 2 kl suiker
  • abrikozenconfituur
  • 1 eidooier
  1. Maal de speculoos fijn tot poeder en doe deze in een kom.
  2. Doe er de room bij en klop tot een geheel.
  3. Leg het bladerdeeg in een taartvorm (ingevet of met bakpapier) en giet hierop het room mengsel.
  4. Snij de appels in fijn blokjes en sneetjes en leg ze op het roommengsel. Bestrijk de appeltjes met het mengsel van eigeel en suiker.
  5. Bak de taart ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven op 180°.
  6. Als de taart klaar is laten afkoelen en daarna de abrikozenconfituur er over smeren.
  7. tip voor mezelf: voeg een eitje toe aan het roommengsel om het beter te laten stollen (eventueel met het eiwit op te kloppen om meer luchtigheid te geven aan de taart).
  8. 2de tip aan mezelf: verwarm de room en dan lost de speculoos hierin op. Hoef je geen speculoos te verkruimelen.
Ikkie