speculoosmousse

32 30 5 5
Aantal personen:
  • 1/4 l melk
  • kaneelpoeder
  • 4 eieren
  • 60 gr cassonnade suiker
  • 60 gr kandijsiroop
  • 1/4 l room
  • 2 gelatineblaadjes
  • 4 stukken speculoos
  1. Breng de melk samen met kaneel aan de kook
  2. eigeel en eiwit scheiden
  3. doe bij de eierdooiers de kandijsiroop en de cassonnadesuiker, meng dit tot er geen klonters meer zijn.
  4. De kokende melk bij het suikermengsel voegen en goed roeren met een gard.
  5. De gelatineblaadjes vooraf in koud water weken en deze dan bij het mengsel voegen.
  6. Nu de speculoos toevoegen en zeer goed roeren.
  7. alles wat laten afkoelen en de eiwitten met enkele lepels suiker goed stijf kloppen.
  8. Ook de room opkloppen
  9. Als het speculoos mengsel goed afgekoeld is dan eerst de eiwitten erbij doen en dan pas de opgeklopte room toevoegen
  10. Alles voorzichtig dooreen mengen en laten opstijven in de koelkast.
  11. Alles in persoonlijke kommetjes doen.
  12. Dit gerecht kan je gerust 1 dag voordien klaarmaken.
annb