SPECULOOSKAASTAART

3 45 0 5
Aantal personen:
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 100 gr suiker
  • 1 el tarwebloem
  • 40 gr speculoos
  • 2 el amaretto
  • 500 gr volle platte kaas
  1. Verwarm de oven voor op 210°C. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een springvorm. Druk de zijkanten goed aan. Splits de eieren. Klop het eigeel los en meng met de suiker en de bloem. Maal de speculoos fijn in de keukenrobot en voeg bij het eiermengsel. Voeg de amaretto toe. Meng met de plattekaas. Klop de eiwitten stijf en schep ze door het mengsel. Schep alles in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat even afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Sproetje71