speculooskaastaart

57 40 5 5
Aantal personen:
  • 1 vel kruimeldeeg
  • 3 eieren
  • 100 g fijne suiker
  • 1 el tarwebloem voor patteserie
  • 40 g speculoos
  • 1 el amaretto
  • 500 g volle platte kaas
  • slagroom om af te werken
  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een springvorm.Druk de zijkanten goed aan.
  3. Splits de eieren. Klop het eigeel los en men de suiker met de bloem.
  4. Maak de speculoos fijn met de keukenrobot en voeg het bij het eimengsel.
  5. Meng de amaretto toe.
  6. Meng met de platte kaas.
  7. Klop de eiwitten stijf en schep door het mengsel.
  8. Schep alles in de springvorm en schep de bovenkant glad.
  9. Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. Laat even afkoelen, haal uit de springvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
  11. Snij in punten en garneer naar believen met slagroom,
  12. strooi eventueel een beetje speculoos op de slagroom.
  13. Smakelijk!
Mieke62