Speculoosjes van volkorenmeel.

2 12 0 5
Aantal personen:
  • 100 gr roomboter
  • 100 gr bruine basterdsuiker
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 1/2 koffielepel speculaaskruiden of koekkruiden
  • 2 el melk
  • 200 gr volkorenmeel
  • 35 gr zemelen
  1. Het fijne van deze koekjes is dat ze niet zo zoet zijn en bomvol vezels zitten.
  2. Ze zijn heerlijk en je hebt toch het idee dat je op een verantwoord koekje knabbelt.
  3. Dat heb ik altijd graag.
  4. Op iets lekkers knabbelen zonder schuldgevoel.
  5. Niet dat ik nou erg veel last heb van schuldgevoel. Dat niet. Maar toch.
  6. Op een drukke dag kun je deze koekjes ook snel bakken want het deeg maak je een dag van te voren. Kunnen de smaken goed intrekken.
  7. Meng 100 gram roomboter met 100 gram bruine basterdsuiker, 3 theelepels bakpoeder, 1,5 koffielepel (iets groter dan een theelepel) speculaaskruiden of koekkruiden, 2 eetlepels melk, 200 gram volkorenmeel en 35 gram zemelen.
  8. Mooi deeg van kneden en in plastic verpakt in de koelkast leggen.
  9. Volgende dag rol je het uit en maak je koekjes in de gewenste vorm. Op de bakplaat en dan 12 minuten op 1705graden
Love to Cook