speculoos koekjes

18 60 5 5
Aantal personen:
  • gram 625 bloem
  • gram 275 bakboter
  • gram 225 licht bruine suiker
  • gram 225 donker bruine suiker
  • gram 10 speculaas kruiden
  • gram 6 maagzout/bakpoeder
  • 2 eieren
  • gram 5 zout
  1. zeef de bloem samen met het bakpoeder of maagzout
  2. kneed de bakboter,de twee soorten suiker de speculaas kruiden en het zout zacht
  3. meng een voor een de eieren door de massa
  4. kruimel de bloem met het maagzout of bakpoeder onder de massa en kneed het kort
  5. pak het deeg in en laat het rusten in de koelkast zo een 5 à 7 minuten
  6. -prent de speculaas bestuif de speculaasvorm licht met bloem
  7. -rol een pil die even lang is als de speculaasvorm
  8. -duw de pil in de vorm
  9. -snij overtollig deeg weg met een snijdraad
  10. -ontvorm de speculaas
  11. leg de speculaas op een bakplaat met bakpapier
  12. bak de speculaas in de oven op 180 graden
  13. gedurende 15 minuten
jamilaatje