Speculoos appeltaart

19 40 3 5
Aantal personen:
  • 1 pak bladerdeeg
  • 175 gr speculooskoekjes
  • 3 dl pasteibakkersroom
  • 3 appels
  • 1 soeplepel suiker
  • afdekgelei
  • 1 liter melk
  • 2 eierdooiers
  • 100 gr vanillepoeder
  • 200 gr suiker
  1. Leg het bladerdeeg in een plat bakblik prik erin
  2. Breek de speculooskoekjes in een plastieken zakje
  3. Giet dan over het bladerdeeg
  4. 1 liter melk met de helft van de suiker aan de kook brengen
  5. Wanneer de melk gaat koken voeg dan een beetje kokende melk bij de eiermengsel
  6. Daarna wordt het mengsel bij de melk gegoten
  7. Zeer goed laten koken om het verwateren tegen te gaan
  8. De vanillepoeder met de rest van de suiker mengen met een beetje koude melk erbij gieten
  9. Dan de pasteibakkersroom over de speculoos gieten
  10. Beleg het geheel met een laagje appels je mag ze er een beetje induwen
  11. bak gedurende 30 minuten op 200C°
  12. Dan bestrijken met afdekgelei
linda03