Speculaastiramisu

2 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 eieren
  • 100 gr bloemsuiker
  • 2 borrelglaasjes Baileys
  • 500 gr mascarpone
  • sterke koude koffie
  • speculaasjes
  1. . Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  2. . Meng de eierdooiers met de bloemsuiker en de Baileys.
  3. . Voeg de mascarpone toe en mix tot een glad geheel.
  4. . Spatel de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel.
  5. . Giet de koffie in een soepbord en dop de speculaasjes er heel even in. (niet laten weken, anders worden ze veel te zacht.
  6. . Bedek de bodem van een schaal met een laag koekjes en schep daarop een laagje crème.
  7. . Leg opnieuw een laag koekjes, gevolgd door een laag crème tot de schotel gevuld is. Eindig met een laag crème.
  8. . Zet minstens 4 uur in de koelkast.
  9. . Verkruimel de resterende speculaasjes en bestrooi er de tiramisu volledig mee.
Alexmin