speculaastaart

1 30 0 5
Aantal personen:
  • BISCUIT
  • 5 eieren
  • 200 g suiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • VULLING
  • 75 g gecutterde speculaas
  • 250 g zachte boter
  • 50 g bloemsuiker
  • 5 el koffie
  • 5 el amandellikeur
  • 75 g gecutterde speculaas als versiering
  • geroosterde amandelschilfers
  1. breek de eieren in een schaal
  2. ° voeg de suiker toe en klop samen op tot een luchtig schuim met de mixer
  3. ° doe de bloem erbij en roer voorzichtig door met een spatel
  4. ° beboter de bakvorm en bestrooi met een beetje bloem
  5. ° zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 min
  6. ° cutter de speculaas
  7. ° voeg boter, poedersuiker, koffie en amandellikeur toe en klop stevig door met een garde
  8. ° haal de biscuit uit de oven en laat goed afkoelen
  9. ° snij de biscuit in 2
  10. ° besprenkel de binnenkant met wat extra amandellikeur
  11. ° smeer een deel van de vulling erop
  12. ° sluit de biscuit en smeer de rest van de vulling over en rond de taart
  13. ° versier met de amandelschilfers en de rest van de gecutterde speculaas
caroline.tan