speculaasmuffins

9 30 4 5
Aantal personen:
  • 120 g boter
  • 75 g kandijsuiker
  • 160 ml halfvolle melk
  • 1 ei
  • 150 g speculaas
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 50 g amandelschilfers
  • muffinbakblik
  • papieren muffinvormpjes
  1. Smelt de boter op een laag vuurtje.
  2. Breek de speculaas in kleine stukjes en voeg toe aan de gesmolten boter, roer goed. Door de hitte zal de speculaas zacht worden en als het ware ook gaan 'smelten'.
  3. Voeg, onder constant roeren, de melk toe en vervolgens ook het ei.
  4. Roer tenslotte de bruine suiker onder het mengsel.
  5. Zeef de zelfrijzende bloem en meng goed tot je een stevig beslag krijgt.
  6. Als laatste voeg je tenslotte nog de amandelschilfers toe. Roer weerom goed zodat deze mooi gemengd zijn in het beslag.
  7. Zet papieren muffinvormpjes in het bakblik en vul de vormpjes met het beslag tot ongeveer 3/4.
  8. Bak gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Mommy N