Speculaasmuffins

20 30 0 5
Aantal personen:
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 50 gr speculaas
  • 1 zakje bakpoeder
  • 60 gr kandijsuiker
  • 1 ei
  • 2 dl melk
  • 75 gr boter
  1. - verkruimel de speculaas
  2. - laat boter smelten in een steelpan
  3. - meng de bloem met het bakpoeder, de verkruimelde speculaas en de kandijsuiker in een grote kom, maak een kuiltje in het midden
  4. - klop in een andere kom het ei los met een vork en roer er de melk onder
  5. - giet het mengsel in het kuiltje en meng onder de bloem
  6. - roer ook de gesmolten boter snel door het deeg
  7. - giet het deeg in muffinbakvormpjes en schuif gedurende ca 20 minuten n een op 200°C voorverwarmde oven
  8. Goed voor ca 20 muffins.
Lydievr