Speculaaskoekjes

37 80 3 5
Aantal personen:
  • 125 gr zelfrijzende bloem
  • 60 gr bastaardsuiker (donker bruine cassonade)
  • 1 mespuntje zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • 80 gr koude boter
  1. BENODIGDHEDEN: weegschaal, mengkom, vershoudfolie, eetlepel, mes, koekjesvormen, deegroller, bakplaat, bakpapier.
  2. Zeef de zelfrijzende bloem, donkere suiker, speculaaskruiden en het zout in een mengkom.
  3. Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan het mengsel.
  4. Leg vervolgens vershoudfolie klaar om zo later het knoeien te voorkomen.
  5. Kneed met koele handen alle ingredi├źnten goed door elkaar tot er zich een vaste deegbal vormt. Wikkel deze samenhangende deegbal in de vershoudfolie en plaats in de ijskast voor enkele uurtjes. (Op de site van Kids-n-fun raden ze aan om een nacht in de koelkast te laten rusten).
  6. Verwarm de oven voor op 175┬░c. Bekleed de bakplaten met bakpapier. Bevestig dit papier evt. door de puntjes in te wrijven met een dotje boter.
  7. Rol de deeg met een deegroller uit op een bebloemde oppervlakte. Gebruik leuke koekjesvormen om koekjes uit te snijden. Of gebruik eigen fantasie. Plaats de koekjes op de bakplaten met steeds een ruimte tussenin.
  8. Plaats de bakplaat/ -platen in de oven en laat bakken voor ongeveer 20 min. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  9. Leuk om uit te delen en handig te bewaren!
  10. In een blikkendoos blijven ze wel 5 dagen goed...
Bumble Bie