Speculaasjes

187 130 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 175 g koude Solo, in blokjes
  • 250 g bruine basterdsuiker
  • 350 g bloem
  • 2 eetlepels volle melk
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 koffielepel zout
  • houten speculaasvorm
  1. Meng de kruiden met Solo met de suiker.
  2. Zeef de bloem erboven en voeg de melk, het bakpoeder en het zout toe.
  3. Kneed met koele handen tot een soepele maar toch stevige deegbal. Laat in huishoudfolie minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  4. Vet een bakblik in met Solo. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  5. Bestuif de speculaasvorm met bloem. Druk er wat deeg in.
  6. Snij het overtollig deeg weg met een scherp mes.
  7. Draai de vorm om en geef er een flinke tik tegen zodat de figuurtjes eruit vallen.
  8. Leg de koekjes naast elkaar op het bakblik.
  9. Bak ze in 20 tot 30 minuten gaar. Laat ze afkoelen tot ze lauw zijn en haal ze dan van de plaat.
  10. Laat ze op een glad werkblad verder afkoelen.
Solo
Meer inspiratie

PatisserieWinter