speculaasdessert met mascarpone van marijke

7 15 0 5
Aantal personen:
  • 4 stuks eierdooiers
  • 150 GRAM FIJNE KRISTALSUIKER
  • 500 ML light room
  • 250 GRAM MASCARPONE
  • 75 GRAM WATER
  • 120 GRAM VERKRUIMELDE SPECULAAS
  1. doe 4 eierdooiers met 150 gram fijne suiker in de kenwood en klop tot een schuimige massa, de randjes met een pottenlekker naar beneden duwen
  2. voeg 500 ml light room, 75 gram water, 250 gram mascarpone toe en klop tot het een beetje dikker wordt
  3. voeg de speculaas toe en roer tot een dikke massa, dit kan wel wat duren maar het mengsel kan niet schiften
  4. verdeel het onder verschillende glaasjes,
  5. laat zeker 1 uur afkoelen in de frigoIN PLAATS van light room kan je ook gewone slagroom 40 % gebruiken, dan moet je wel opletten dat je het mengsel niet te lang klopt, zodat je slagroom geen boter wordt
marijkeclaeys