speculaascrumble met mango en appel

13 60 0 5
Aantal personen:
  • 1 sinaasappel
  • 3 appels
  • 1 mango
  • sap van 1 citroen
  • 5 eetl rozijnen
  • 100 g bloem
  • 75 g zeer koude boter
  • 50 g rietsuiker
  • 4 eetl rietsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 g speculaas
  • 70 g chocoladeparels
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 snuifje zout
  1. Voorbereiding:
  2. Schil de appels, verwijder klokhuis, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Neem individuele oveschaaltjes en doe ze voor 3/4 vol met appelstukjes
  3. Snij de mango, verwijder de pit, snij in blokjes en voeg bij de appelstukjes in de oveschaaltjes
  4. Pers de sinaasappel, meng met de 4 eetl rietsuiker, het zakje vanillesuiker, de kaneel en de rozijntjes. Giet over het fruit.
  5. Verkruimel de speculaas
  6. Bereiding:
  7. snij de koude boter in kleine stukjes en wrijf samen met 50 g rietsuiker, de bloem en zout met de handen tot een korrelig mengsel
  8. Meng met de verkruimelde speculaas en de chocoladeparels
  9. verdeel het mengsel over het fruit in de oveschaaltjes. In het midden mag de laag iets dikker zijn
  10. Schuif gedurende 30 minuten op 200°C in de oven
  11. Afwerking:
  12. Serveer koud of lauw, met roomijs of crème anglaise
annb