speculaas muffins

59 30 3 5
Aantal personen:
  • 225 gr zelfrijzende bloem
  • 50 gr speculoos
  • 1 zakje bakpoeder
  • 60 gr kandijsuiker
  • 1 ei
  • 2 dl melk
  • 75 gr boter
  1. - papieren bakvormpjes (Ø ± 6,4 cm)
  2. Voorbereiding
  3. - Verkruimel de speculaas (dat gaat makkelijk als u hem in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  4. - Laat de boter smelten in een steelpan.
  5. Meng de bloem met het bakpoeder, de verkruimelde speculaas en de kandijsuiker in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
  6. Klop in een andere kom het ei los met een vork en roer er de melk onder. Giet het mengsel in het kuiltje en meng onder de bloem.
  7. Roer ook de gesmolten boter snel door het deeg.
  8. Giet het deeg in papieren bakvormpjes (Ø ± 6,4 cm) en schuif gedurende ± 20 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  9. Laat de muffins afkoelen op een rooster.
  10. Tip
  11. Afwerking
  12. Laat de muffins in hun vormpjes voor een mooie presentatie.
alexis1