Sparreribs

0 75 0 5
Aantal personen:
  • St 1 uitje
  • St 3 Teentjes knoflook
  • olijfolie
  • tl 1 komijn gemalen
  • 1 Kaneelstokje
  • dl 1 Balsamico Blank
  • dl 2 Tomatenketchup
  • dl 1 Chilisaus
  • dl 1 Ketjap
  • Worcestersaus
  • el 2 bruine basterdsuiker
  • dl 1,5 water
  • kg 2 Sparreribs
  1. Snij de ui en knoflook klein. Verhit een scheut olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook ca 3 min.Voeg de specerijen toe en bak ze een minuut mee. Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en breng de marinade aan de kook. Kook ca 5 min. en draai het laag. Snijd de spareribs in stukken van 5-6 ribben. leg ze in de marinade en laat ze 35-45 min. zachtjes koken. laat het vlees in de marinade afkoelen
  2. Bereiding:
  3. Bestrooi de spareribs met peper en zout en rooster ze op de bbq. bestrijk tijdens het roosteren met de marinade
  4. Tip:
  5. Maak de marinade zonder water en leg de spareribs 24 uur in deze marinade. Pas daarna in de pan en het water erbij. Na het koken de marinade inkoken tot yoghurt dikte. Doe nog wat honing bij de marinade en bestrijk dit over de spareribs tijdens het roosteren
datahaag