Spareribs met karamel van cacao

5 300 3 5
Aantal personen:
  • 2 repen ribbetjes
  • 1 el zout
  • 1 el peper
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • 1 el komijnpoeder
  • 8 el tomatenpuree
  • 2 el honing
  • 2 teentjes knoflook
  1. 1: Meng de kruiden in een vijzel en maal tot een glad poeder.
  2. 2: Verdeel dit mengsel over de beide kanten van het vlees en dek af.
  3. 3: Laat de ribbetjes 3 uur op een koele plaats rusten.
  4. 4: Verwarm de oven voor op 160 graden.
  5. 5: Plaats de ribbetjes in een schaal met deksel in de oven en laat ze anderhalf uur garen.
  6. 6: Meng ondertussen de tomatenpuree met de honing en de knoflook tot een sausje.
  7. 7:Smeer de ribbetjes met dit sausje in en bak ze nog 4min aan iedere kant onder de grill.
Jiri