Spareribs met honingsaus

13 45 1 5
Aantal personen:
  • 1,8 kg varkensribbetjes in stukken
  • 4 el honing
  • 2 el hoisinsaus
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el rijstwijn
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • plantaardige frituurolie
  1. Spoel de ribbetjes, dep ze droog en leg ze naast elkaar in een grote kom.
  2. Meng de sojasausmet de honing, hoisinsaus, rijstazijn, rijstwijn en knoflook.
  3. Bedek de ribbetjes volledig met de marinade, dek af en laat minstens 6 uur marineren op een koele plaats.
  4. Verwarm de oven voor op 180°, stand boven- en onderwarmte.
  5. Haal de ribbetjes uit de marinade en leg ze naast elkaar op een bakplaat.
  6. Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven, bestrijk af en toe met de marinade.
  7. Laat de ribbetjes afkoelen en frituur ze daarna 3 minuten in hete olie.
  8. Serveer met frietjes of vers knapperig stokbrood.
  9. Hoisinsaus: zoete pikante saus uit de Chinese keuken. Te verkrijgen in grootwarenhuizen (?), maar zeker in Aziatische winkels.
Victor S.