Spareribs met abrikozenmarinade

5 90 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg varkensribstuk
  • 1 el olijfolie
  • peper&zout (pezo)
  • Abrikozenmarinade:
  • 400 gr abrikozen, vers of blik
  • 2 tl sojasaus
  • 1 gehakt teentje knoflook
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 el chilisaus, potje
  1. Maak de marinade: doe de abrikozen, de sojasaus, de look en de gember in de blender en pureer alles fijn, kruid af met pezo.
  2. Giet het mengsel in een kom en meng er de chilisaus onder.
  3. Strijk met een borsteltje het ribstuk goed in met de marinade en laat minstens 30 minuten rusten, hou de rest van de marinade apart.
  4. Dep het ribstuk goed droog met keukenpapier en borstel het lichtjes in met olijfolie.
  5. Leg het ribstuk op de BBQ of grill en gril het 8 minuten aan elke kant.
  6. Bestrijk het ribstuk opnieuw met de marinade en gril het aan elke kant 1 minuut.
  7. Verpak het ribstuk in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  8. Breng de rest van de marinade aan kook, kruid af met pezo.
  9. Verdeel het ribstuk in 4 porties en dien op met de warme marinade, frisse groene salademix met partjes tomaat en vers stokbrood.
Victor S.