Spanakopita pannenkoeken

11 30 4 5
Aantal personen:
  • 300 gram speltbloem
  • 4 eieren
  • 600 ml melk
  • 2 klontjes Solo
  • 250 gram spinazie
  • 200 gram ricotta
  • 100 gram feta
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 takje tijm
  • 50 gram pijnboompitten
  1. Begin met de vulling.
  2. Doe de spinazie in een vergiet en overgiet met kokend water zodat de spinazie zacht wordt. Laat goed uitlekken en afkoelen. Probeer de spinazie goed uit te wringen.
  3. Doe de ricotta, verkruimelde feta en geroosterde pijnboompitten in een mengkom. Meng goed.
  4. Doe hierbij de uitgewrongen spinazie.
  5. Verhit een stoofpotje met een klontje Solo. Fruit hierin de fijngehakte ui, fijngehakte look en de blaadjes van het takje tijm aan. Laat ongeveer 5min zachtjes bakken (niet bruin laten worden).
  6. Voeg dan het mengsel van ricotta, feta en spinazie toe. Meng goed en laat 1min meegaren.
  7. Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
  8. Ondertussen kan je de pannenkoeken bakken.
  9. Doe de bloem, melk en eieren in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en mix tot een gladde massa.
  10. Verhit een koekenpan met een klontje boter en bak hierin dunne pannenkoekjes.
  11. Vul de pannenkoeken met 1 a 2el van de vulling, vouw dicht en serveer direct.
Elien's Cuisine