Spaghettisaus

16 50 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg gehakt
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 250 gr champignons
  • 250 gr wortelen in schijfjes
  • 1 groene paprika (geschild en fijngesneden)
  • blikken gepelde tomatenblokjes
  • 2 eetlepels ketchup
  • peper
  • zout
  • 1 takje tijm
  • Italiaanse kruiden
  • Spaghettikruiden
  1. Doe boter in een pot en stoof de fijngesneden sjalotten en de ui aan
  2. Zet ondertussen een andere pot op met licht gezouten water en kook hierin de wortelschijfjes gaar
  3. Voeg het gehakt toe en bak rul
  4. Was, kuis en snijdt de champignons in plakjes/schijfjes en bak ze even kort aan in de boter
  5. Voeg op het laatste bij de wortelschijfjes de fijngesneden paprika toe en laat even kort meekoken
  6. Doe bij het gehakt de gepelde tomatenblokjes en kruid met peper, zout, italiaanse kruiden en de spaghettikruiden
  7. Voeg de 2 eetlepels ketchup toe en leg er het takje tijm in en laat de saus pruttelen op een zacht vuurtje
  8. Giet ondertussen de wortelen en de paprika af en schep de champignons uit de pan en voeg ze toe aan de saus
  9. Laat de saus nog een half uur pruttelen op een zacht vuurtje zodat het zure van de tomaten eruit is (belangrijk voor mensen met een zwakke maag)
  10. Proef en kruid nog eventueel bij.
Monsterbaby