Spaghettisaus

8 90 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr champignons
  • 3 uien (grote)
  • 2 paprika's
  • 4 wortels (grote)
  • 200 gr selder
  • 1 courgette
  • 2 L Gepelde tomaten (2 grote blikken)
  • 1 kg gehakt (gemend)
  • boter
  • ketchup
  • sambal oelek
  • peper en zout
  • oregano
  • paprikapoeder
  • tijm
  • 2 blokjes vleesbouillon
  1. Maak alle groenten schoon en snij ze in kleine stukjes.
  2. Fruit de uien in de boter en voeg nadien alle groenten en de bouillonblokjes toe. Voeg indien nodig nog een beetje water toe. Laat dit 1,5u à 2u op een zacht vuur sudderen.
  3. Bak het gehakt korrelig en voeg nadien bij de tomatensaus. Het gehakt gaart verder in de saus.
  4. Meng wat boter en bloem en dik hiermee de saus in.
  5. Voeg alle kruiden, de ketchup en enkele koffielepels sambal oelek toe. (Sambal naar eigen smaak toevoegen)
  6. Laat nog een 10-tal minuten verder sudderen.
jancelis