spaghettisaus uit san remo

8 30 5 5
Aantal personen:
  • 250 GR gehakt
  • olie
  • 3 uien
  • 6 à 12 naaldjes rozemarijn
  • 4 goed rijpe tomaten, of een blik gepelde tomaten
  • eventueel champignons
  • eventueel een rode paprika
  • peper en zout
  1. verwarm de olie in een grote pan en laat hierin de fijngehakte uien fruiten tot ze goed gekleurd zijn. Voeg er het gehakt en de rozemarijn aan toe.
  2. Roer stevig om en laat samen gaar worden terwijl u het vlees al plettend met een vork losroert.
  3. daarna voegt u eventueel de champignons toe. vervolgens de gepelde ontpitte en in stukjes verdeelde tomaten of de gepelde tomaten uit blik eveneens in stukjes verdeeld
  4. Laat samen stoven. Als u er een paprika aan toevoegt, snijdt u deze doormidden, de zaadjes verwijderen en ze in reepjes snijden en aan de saus toevoegen.
  5. Laat samen stoven en gedurende minstens een halfuur indikken
  6. proef en kruid met peper en zout indien nodig.
  7. Deze saus is uitstekend bij allerlei deegwaren
NelekeP