Spaghetti,rucola,kerstomaatjes en spekjes in 20 minuten aan tafel

5 20 4 5
Aantal personen:
  • 400 gr spaghetti
  • 400 gr kerstomaatjes gehalveerd
  • 100 gr rucola
  • 3 uien gesnipperd
  • 2 teen knoflook gesnipperd
  • 350 gr gerookte spekblokjes of reepjes
  • 1 handvol gescheurde verse basilicum blaadjes
  • 100 gr pijnboompitjes geroosterd
  1. Een heerlijk recept, dat je snel op tafel zet na een vermoeide werkdag of voor het weekend, als je niet lang in de keuken wilt staan.
  2. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Bak ondertussen de spekblokjes uit ( en gooi het teveel aan uitgebakken vet weg)
  4. Haal de spekjes even uit de pan en zet ze opzij.
  5. Bak in het overgebleven vet de uien met de knoflook glazig.
  6. Voeg de spekjes toe evenals de gehalveerde tomaatjes en laat het geheel 3 minuutjes bakken.Geef een flinke draai met zwarte peper. ( geen zout i.v.m de spekjes of... proef en voeg toe naar wens)
  7. Voeg vlak voor het serveren de rucola en de pijnboompitjes toe roer even door en laat het geheel 1 min op temperatuur komen.
  8. Serveer de spaghetti apart( liefst op voorverwarmde borden) met een flinke schep van het mengsel.
  9. Aan tafel kan iedereen zelf naar smaak wat geraspte pecorino en basilicum toevoegen.
Love to Cook