Spaghettini met aubergine, zongedroogde tomaten en chilipepers

276 25 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 500 g spaghettini
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 g zongedroogde tomaten in olie
  • chilipepers, zonder zaadjes
  • 1 aubergine
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 1 eetlepel gemengde, gedroogde kruiden
  • 2 dl room
  • zeezout
  • 150 g geraspte kaas
  1. Snij de sjalotten, de knoflook, de zongedroogde tomaten en de chilipepers in dunne plakjes.
  2. Fruit de sjalotten en de knoflook 5 min in de Solo Vloeibaar.
  3. Snij de aubergine in kleine blokjes en laat 2 à 3 min meebakken.
  4. Voeg de kruiden, de zongedroogde tomaten en de chilipepers toe.
  5. Laat alles 10 min afgedekt sudderen op een zo laag mogelijk vuurtje.
  6. Voeg de room toe en laat 5 min inkoken.
  7. Roer een snuifje zeezout door de saus.
  8. Je kan de saus zo gebruiken of pureren.
  9. Kook de spaghettini al dente in lichtjes gezouten water, laat uitlekken.
  10. Roer de saus door de hete pasta, schik op het bord en bestrooi met wat geraspte kaas.
Solo