Spaghetti van asperge met een carpaccio van Schotse zalm

218 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Solo Vloeibaar
  • 250 g spaghetti
  • 500 g asperges
  • 500 g rauwe zalm in flinterdunne plakjes
  • 200 g zure room
  • 2 dl gevogelteconsommé
  • 1 potje bieslook
  • kerriepoeder
  • suiker
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie
  1. Kook de spaghetti al dente.
  2. Verfris met koud water en meng er wat Solo Vloeibaar doorheen om kleven te voorkomen.
  3. Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden.
  4. Maak lange flinterdunne slierten van de asperges met behulp van een mandoline of dunschiller.
  5. Bewaar de aspergeslierten in een vochtige doek om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
  6. Laat de gevogelteconsommé met de zure room inkoken tot een derde van het volume.
  7. Kruid met peper, zout, suiker en wat kerriepoeder.
  8. Voeg de asperges toe en kook ze beetgaar.
  9. Voeg dan de spaghetti erbij om door te warmen.
  10. Draai de asperges en de pasta op een grote keukenvork en schik op voorverwarmde borden.
  11. Bedek met de zalm en bestrijk licht met wat olijfolie.
  12. Kruid met wat peper en zout en strooi er flink wat fijngesnipperde bieslook overheen.
  13. Zet de borden heel kort in een oven op 165°C. Het is de bedoeling dat de zalm lauw wordt. Hij mag niet verkleuren.
Solo
Meer inspiratie

PastaHoofdgerechtLente