Spaghetti Napolitano

6 45 0 5
Aantal personen:
  • 400 gr spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bussel platte peterselie
  • 1 bokaaltje ansjovis
  • 700 gr tomatenpassata
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de knoflook en hak fijn.
  2. Spoel de peterselie en hak eveneens fijn.
  3. Verwarm de olijfolie en voeg er de look en de ansjovis aan toe.
  4. Als de ansjovis gesmolten is voeg je er de tomatenpassata en de helft van de peterselie aan toe.
  5. Laat de saus op een zacht vuur onder half gesloten deksel een 30 tal minuten zachtjes sudderen, kruid af met pezo, niet te veel zout, de ansjovis is al zout.
  6. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water, giet af en laat goed uitlekken.
  7. Roer de pasta door de saus en bestrooi met de rest van de peterselie.
  8. Dien op, eventueel met geraspte Parmigiano Reggiano.
Victor S.