Spaghetti met Witloof

7 25 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr volkorenspaghetti(cappellini)
  • 4 a 5 stronkjes witloof in stukjes gesneden
  • 8 st wortelen in julienne gesneden
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 10 cl kokosmelk en 1 eetl gehakte kervel
  • 1 cm gember fijn gemaakt en 1 bouillonblokje
  1. Het gehakt zachtjes bakken in wat olijfolie en geregeld fijnstampen met vork of puree-stamper tot je kruimels krijgt. (niet te hard laten doorbakken).
  2. Stoof de blokjes witloof in een pannetje met wat olijfolie.
  3. Voeg de wortelen samen met de kokosmelk en het bouillonblokje toe aan het witloof.
  4. Voeg de gehaktkruimels toe aan de saus en laat het geheel sudderen zodat de smaken kunnen vermengen en de wortelreepjes zacht kunnen worden.
  5. De gember en de kervel(voor de afwerking) mee laten sudderen.
  6. Regelmatig omroeren.
  7. Je kan naar smaak nog wat look, sambal of currie toevoegen.
  8. Serveren met de pasta.
hildeke3105